Track, trace en meten van medicijnen

In een project zijn wij bezig met het real-time traceren van medicijnen door middel van een tag.
Naast het traceren wordt ook de temperatuur gemeten van de medicijnen.

We willen namelijk weten of de kwaliteit die volgens de SLA geleverd moet worden ook daadwerkelijk wordt geleverd. Het is mogelijk om de kwaliteit achteraf te meten maar het is natuurlijk beter om dit real-time te meten zodat er gelijk actie ondernomen kan worden. Het komt regelmatig voor dat de temperatuur tijdens het transport te hoog is en daardoor de medicijnen niet bruikbaar meer zijn, wat dus weggegooid geld is voor het bedrijf.

Als meerdere transporteurs betrokken zijn bij de levering en er is overdracht van de ene chauffeur naar de andere wil hij/zij weten of het pakket nog voldoet naar de SLA eisen.

Doordat de medicijnen getraceerd worden is ook zichtbaar in welke stuk van de keten de temperatuur te hoog is geweest is en kan je dus de transporteur er op aan kan spreken. Ook kan een bedrijf er dan voor kiezen om het pakket terug te roepen en een nieuw pakket te sturen.

Dit is niet alleen van toepassing op medicijnen dit kan ook een toepassing zijn voor bijvoorbeeld ijsjes. Het is toch zonde als de helft van de ijsjes is gesmolten.

ClientThe Car Rental Co
SkillsPhotography / Media Production
WebsiteGoodlayers.com

Project Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.