Hopperpoint en InnoTractor sluiten partner overeenkomst

Zakelijke deelfietsaanbieder Hopperpoint en Industrial Internet of Things (IIoT) Solution provider InnoTractor sluiten partner overeenkomst.

Tilburg, 03 juni 2019- InnoTractor heeft een partner overeenkomst getekend met Hopperpoint om zowel deelfietsen, stallingen en e-cargo bikes te voorzien van innovatieve IoT technologie. Door middel van slimme sloten en sensoren wordt de functionaliteit van de fietsen uitgebreider, makkelijker en meer betrouwbaar.

Met deze innovaties wordt de eerste stap gezet naar nieuwe “Mobility as a Service” toepassingen. Op korte termijn kunnen de fietsen overal getraceerd worden, wat inhoudt dat Hopperpoint de fietsen volgt en op kan zoeken. Naast het traceren en tracken kan met de nieuwe functionaliteit fietsen op afstand worden afgesloten en vrij gegeven. Deze functies zijn van toepassing op alle normale fietsen.

Voor de Cargo Bike is het met de IoT toepassing bijvoorbeeld ook mogelijk om te zien hoe zwaar de fiets wordt belast maar ook of de fiets een ongeluk heeft gehad of gestolen wordt.

Volgens Coen Vermeulen, directeur van Hopperpoint is de samenwerking met Innotractor, “de perfecte match tussen connectiviteit en duurzame mobiliteit. Ik ben dan ook trots op deze strategische samenwerking”.

“Met deze samenwerking wordt het voor Hopperpoint nog eenvoudiger om haar producten naar vele bedrijven als een dienst aan te bieden. Bovendien zien we in onze samenwerking nu al meerdere nieuwe binnenlandse en buitenlandse Mobility as a Service mogelijkheden ontstaan.”  aldus Frank Hermans, directeur InnoTractor.

Hoe werkt dit nu, IIoT?

Maar hoe kan Hopperpoint deze informatie verkrijgen. Door de slimme IoT toepassingen wordt er verschillende data verzameld door gebruik te maken van het NB-IoT netwerk, de nieuwe generatie mobiele Machine-to-machine netwerken. Dit wordt vervolgens door de cloud toepassingen van InnoTractor op veilige wijze verzameld en verwerkt, zodat Hopperpoint hiermee direct aan de slag kan in haar bedrijfsomgeving en klanten-apps.

Related Posts

Leave a Reply