Datacon neemt belang in IoT enabler InnoTractor en bezegelt strategische samenwerking

Tilburg, 17 mei 2019 – Datacon heeft haar strategische samenwerking met InnoTractor verder uitgebreid door een aandelenbelang te nemen in de Internet of Things enabler. Het complementaire dienstenportfolio van Datacon en InnoTractor moet middels een intensieve samenwerking leiden tot een versnelde groei van InnoTractor.

Internet of Things (IoT) wordt gezien als een van de meest veelbelovende technologische ontwikkelingen van de komende jaren. In de komende 5 jaar zullen volgens bekende Amerikaanse adviesbureaus als Gartner en Forbes meer dan 75 miljard apparaten worden aangesloten op een IoT netwerk, waarmee de marktomvang zal groeien naar een wereldwijde markt van 1.490 miljard dollar.

“Door kennis en dienstverlening van InnoTractor en Datacon te combineren ontstaat een bedrijf dat in staat is snel en efficiënt een volledige end-to-end Internet of Things setup te leveren in een servicemodel” aldus Frank Hermans, algemeen directeur van InnoTractor, “Vanaf het vertalen van een businessprobleem, het ontwikkelen van sensoren en leveren van de volledige software stack voor beheer en verwerking, kunnen we onze klanten volledig ontzorgen in hun IoT ambities”.

Datacon is een leverancier van hoogwaardige applicatie- en data integratie oplossingen in telecom, zorg, non-profit en logistiek. Opdrachtgevers zijn onder andere KPN, Robin Mobile, Delta, Dunea, Unicef en het Radboudumc. Bij Datacon werken ruim 60 mensen. Meer informatie is beschikbaar op www.datacon.nl

InnoTractor is een leverancier van end-to-end IoT oplossingen. Samen met EIT Digital, Datacon en een uitgebreid partnernetwerk ontzorgt zij bedrijven volledig op het gebied van Internet of Things uitdagingen. Opdrachtgevers van InnoTractor is onder andere PosteItaliane. Meer informatie is beschikbaar op www.InnoTractor.com

Related Posts

Leave a Reply